• KADA: 30. jul i 01. avgust, 2019. u 21:00h
  • ULAZ: slobodan*
    *ulaz je slobodan na koncerte koji se održavaju na Brodu Zeppelin

Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada održaće se i ove godine, i to na dve lokacije – 27. jula u vrtu Srednjoškolskog doma, kao i 30. jula i 01. avgusta na Brodu Zeppelin.


Gala koncert povodom jubileja Gudačkog kvarteta TAJJ u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, održan na Brodu Zeppelin

Utorak, 30. jul, Brod Zeppelin, od 21h – “Pop That Swing” – JMI World jazz orchestra

Dirigent: Luis Bonilla (SAD)

Svetski džez orkestar Muzičke omladine okuplja mlade džezere iz celog sveta, a deluje pod umetničkim vođstvom renomiranog američkog tromboniste. Orkestar postoji šest godina, a čine ga 18 vrhunskih muzičara iz četrnaest zemalja, s pet kontinenata. Do sada je nastupao na brojnim uglednim džez festivalima i ostvario niz zapaženih koncerata širom Evrope.

Četvrtak, 1. avgust, Brod Zeppelin, od 21h – “Sav taj jazz i funk” – Novosadski big band

Dirigent: Fedor Vrtančik
Solistkinja: Danka Adamov

Tokom proteklih 16 godina rada orkestar je priredio 400 koncerta, nastupajući na brojnim i raznovrsnim kulturnim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu i sarađujući s mnogim renomiranim umetnicima u regionu. Svojim kreativnim nastupima uz visok kvalitet izvođenja i programe koji prate najsavremenije svetske trendove, Novosadski big bend je postao nezaobilazni činilac u kulturnom životu Novog Sada, ali i čitave zemlje.