• KADA: 20. avgust, 2016. u 20h
  • ULAZ: slobodan

Koncert polaznika i profesora kurseva za obou, flautu, fagot i kamernu muziku

Klavirski saradnici: Nataša Srdić-Jahn i Filip Milisavljević

Svirati s lakoćom” je nov i inovativan projekat za mlade koji su na putu muzičke profesije, a koji se odvija na Andrevlju, u periodu od 14. do 21. avgusta. Pored instrumentalnih kurseva za obou, flautu, fagot i kamernu muziku u projekat je uključen i Kamp muzičkog zdravlja, u okviru koga se uče i primenjuju Aleksanderova tehnika, joga za muzičare, pokret kao izraz kroz metodu “Pokret 5Ritmova” i psihološke radionice. Sve radionice vode certifikovani instruktori, koji su se internacionalno usavršavali i edukovali i imaju višegodišnje iskustvo u radu.

Profesori instrumentalnih kurseva “Svirati s lakoćom” su vodeći solisti i profesori s područja bivše Jugoslavije i Balkana, koji su aktivni po celom svetu. Među njima su: Matej Zupan (SLO)- flauta; Sanja Romić (SRB/ SLO)- oboa; Žarko Perišić (CRO)- fagot.

Instruktori Kampa muzčkog zdravlja su: Natalija Jović (Aleksanderova tehnika), Milica Zorić– Joga Savez Srbije, Sandra Dimitrijević– pokret 5Ritmova. Psihološke radionice će voditi naš istaknuti odbojkaš, psiholog i licencirani sportski coach, Andrija Gerić.

“Svirati s lakoćom” su podržali: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije, Turistička organizacija Vojvodine, “Mitros Music” i “Nectar”.

U okviru kampa će biti predstavljeni i izloženi radovi našeg slikara, Milana Minje Nikolčina, čije je stvaralaštvo inspirisano muzikom.

Muzika je umetnost u okviru koje stvaramo ili interpretiramo nečiju zamisao, dajemo veliki deo sebe. Najbolji rezultat se postiže razvijanjem osećaja mere i sklada, pri čemu smo u stanju izraziti najiskreniji deo nas samih i kada sav protekli rad uspemo da iznesemo kroz sopstveno ja. Ključ uspeha su tehnike i načini koje učimo i u teškim momentima primenjujemo. Naša ideja je, da se dobrobiti ovakvog koncepta predstave što većem broju studenata kod nas.

“Zajedničkom saradnjom obogaćujemo kulturni prostor Vojvodine, promovišemo njen turistički potencijal, ističemo organizacije koje potpomažu razvoj kulture i edukacije mladih, kao i unapređenje svesti građana o vrednom i bitnom, promovišemo domaće umetnike, učimo iz njihovog iskustva i znanja i stvaramo kreativan prostor za mlade generacije i bolje sutra”.